Manapság nagy divat a tetoválás. Aki a bőrére varrat, szereti, ha látható helyre kerül egy szép minta, vagy felirat. Vannak, akik kedvelik a harsogó, színes ábrákat, mások sokat sejtető szimbólumok mögé rejtik az üzenetet. Mert a tetoválások beszélnek hozzánk, vallanak viselőjük személyiségéről. Rejtélyesen szólnak elfeledett emlékeinkről, vágyainkról, megmutathatják, kik is vagyunk valójában.

Franken Vivien úgy véli, egy jól sikerült esztétikus tetoválás testünk részévé válik. Ő maga művészi önkifejezésként gondol hivatására, amelyről persze mindnyájan tudjuk, mára luxusszolgáltatássá vált. Törzsi beavatási szertartásokon minden egyes mintának fontos jelentése van, és ki ne hallott volna a kitaszítottak megbélyegzéséről. A történelem évszázadai során más-más funkciója volt a tetoválásnak. Mára ezek közül jó néhány már a múlté! Ha hinni lehet a statisztikáknak, a magyar lakosság nagy százaléka varratott már!
Sok embernek tele a feje előítélettel. Ezekkel azonban jobb, ha leszámolunk, mert a társadalom bármely rétegéből származók viselhetnek egy-egy szép tetkót. A higiéniai előírásoknak megfelelően a tetoválás biztonságos, elegáns, egyedi, kreatív, és ami a legfontosabb lelkünk legbensőbb titkáról beszél.