Nem tudom, mire számítok. Jósgömbre, szálló füstre, sejtelmes félhomályra, fújó, hátát görbítő fekete macskára. Találok ezzel szemben egy csinos, fiatal nőt, aki nagyon racionálisan beszél olyan dogokról, amelyek elvileg egyáltalán nem racionálisak. És mégis elhiszem neki. Seprenyi Fanni jósnő. Nevezzük annak az egyszerűség kedvéért. Ő pedig nem tiltakozik.

– Mindenkinek megvan a maga belső zenéje, de hogy ezt ki, mikor hallja meg, az érzelmi intelligencia kérdése. Vagy éppen pofonok kérdése, az élet megtapasztalásának a kérdése, Gyerekként olyan sok feladat elé állított az élet, hogy fiatalon kellett használnom a képességeimet. Mindig tudtam, hogy van bennem valami, ami másban nincs. Nagyon fiatalon jött ez a felismerés. Fejlesztettem az intuíciómat, anélkül, hogy tudtam volna, mit csinálok. Amikor először fogtam cigánykártyát, olyan érzés volt, mintha a lapok beszéltek volna hozzám. Jósnőt kerestek a karnevál idejére négy éve egy kávézóba. Megjelent egy cikk, elkezdtek keresni, hogy jósoljak. De az, hogy jósnő, az csak címke. Valójában totális lélek transzformáció inkább, amit én csinálok. Mutatok egy irányt, és amit megmutatok, az a tiéd. Amikor láttam azt, hogy rengeteg embernek egy mondattal jobbá tettem az életét, azzal, hogy magot ültettem el benne, akkor már tudtam, hogy megérte. Ez nem munka, ez a hivatásom, ez az én belső zeném. Ha át tudom adni azt a pozitív töltetet, ami bennem van, akkor nem érdekel, hogy jósnőnek címkéznek. Elviselem.

– Miért lehet bárkinek is jósnőre szüksége?
– Van, amit ez ember élete mélypontján képtelen meglátni. Vagy épp egy olyan élethelyzetben van, hogy nem mer dönteni, szüksége van valakire, aki jobban látja a dolgokat. Én soha nem azt mondom el az embereknek, hogy mi fog történni velük. Azt mutatom meg nekik, hogy merre menjenek, hogy az nekik jó legyen. Mindez empátia és emberség kérdése. Kapom fentről, átadom. Soha nem történt még olyan, hogy ne lett volna pozitív a visszajelzés, vagy agyon akarnának csapni az utcán, hogy nem mondtam igazat. Mindig tudok segíteni, és ez nagyon jó érzés.