Nem mindennapi felkérésre mondtak igent a szombathelyi kézilabdás lányok. Úgy gondoltuk, a műterembe hívjuk őket, és a szokásos mez helyett igazán nőies holmiban készítjük el a fotókat. Először a bikini bizonyult jó ötletnek, végül a csipkés body mellett döntöttünk. A szexi alsóneműhöz csizmát, meg magassarkút választottunk, és nem feledkeztünk el a feltűnő sminkről sem. A bajnok csapat kifejezetten élvezte a fényképezéssel járó kényelmetlenséget, a végeredménnyel pedig maximálisan meg voltak elégedve.

A fotózást követő napokban találkoztam a lányokkal, egy jó sikerült edzés után ültünk le beszélgetni. Szívesen meséltek a kezdetekről, a sport iránti elköteleződésről. Akik gyerekként léptek a pályára, azoknak természetes volt, hogy sportolóként folytatják tovább. Ghetu Andrea édesanyjával járt edzésekre, mióta az eszét tudja, a kézilabda a szenvedélye. Azt mesélte, ebben nőtt fel, de szerinte nem erőltették volna a szülei a sportot, ha nem látták volna, hogy tehetsége van hozzá.
Jámbor Réka nevetve hozzáfűzi, azért vették be a csapatba Andit, mert tudták, hogy balkezes, így aztán kaptak utána. Megtudom, kevesebb a balkezes kézilabdás, ezért ők mindig kiváltságosok, még akkor is, ha nem olyan tehetségesek, fűzi hozzá, csak hogy zrikálja Andit. Úgy vélik, tízéves korban kezdték, de manapság még korábban állnak pályára a kicsik, hiszen járhatnak kézire már az óvodában is. U7-től kezdődnek a csapatok, Mayer Maja is korán, kilencévesen kezdett a Fradiban, mivel Érden nőtt fel és a papája a Ferencvárosért rajongott és az ismerős gyerekek is kézizni mentek, ő is ott ragadt aztán Veszprémben játszott és csak aztán került Vas megyébe. Réka az egyetem miatt jött Szombathelyre, rekreáció szakon végzett, Jurik Petra édesanyja is kapus volt, hát ő is az lett. A lányok szerint nem az első edzés alkalmával derül ki, kiből lesz jó kézilabdás, bár a labdaérzék azért látszik. Azt mesélik, hihetetlen, amikor kisiskolás gyerekeken látszik, hogy életükben nem fogtak labdát, szinte meglepődnek azon, hogy az gurul meg pattog. A csapat 2015 augusztusa óta játszik együtt. Voltak, akik próbajátékot játszottak a csapatba kerülés előtt, a kapust például két héten át nézték, elég jól véd-e. Viccesen hozzáteszik, bezzeg a balkezesnek nem volt erre szükséges, őt egyszerre szerződtették. Jó előre lehetett pedig tudni, hogy majd átemelős cselt csinál. A csapat összetartó ereje fontos tényező egy meccsen, ismerni kell egymás rezdülését, a másik viselkedését. Jó barátságokat ápolnak egymással, fontos érezni a másikat a pályán. Edzésen is figyelnek arra, hogy akinek épp rossz napja van, az ne szenvedjen hátrányt. Az, hogy ismerik egymást fontos, hiszen Maja csak ránéz Pukler Glóriára, ő maga tudja, hogy ez azt jelenti, be kell passzolnia a labdát. Nem is láttalak, csak gondoltam, hogy ott van, jön a válasz. A nevetésből lehet tudni, hogy tényleg ismerik egymás legkisebb rezdülését is.